Material: Ampolla de plàstic de 33 ml., vinagre, bicarbonat sòdic, pimentó, farina i aigua.
Procediment: S'omple l'ampolla amb aigua fins a aproximadament un terç del seu volum i sobre aquesta s'addiciona vinagre fins a completar una mica més dels dos terços d'aquesta ampolla. Sobre aquesta dissolució es tira una cullerada de pimentó que donarà color vermell a la "lava".
Perquè es produeixi aquesta reacció s'afegix per la boca del volcà un parell de cullerades de bicarbonat de sodi. A l'entrar en contacte aquest sòlid amb l'àcid acètic contingut en el vinagre té lloc el següent procés on es genera diòxid de carboni (gas) que "empeny" la lava cap a l'exterior:
Vinagre + Bicarbonat sòdic ----> Dióxid de carboni + Aigua + Acetat de sodi
Si s’afegeix farina a l’ampolla que conté el vinagre s’aconsegueix que la lava tingui un aspecte més espumós, essent més espesa.
Perquè es produeixi aquesta reacció s'afegix per la boca del volcà un parell de cullerades de bicarbonat de sodi. A l'entrar en contacte aquest sòlid amb l'àcid acètic contingut en el vinagre té lloc el següent procés on es genera diòxid de carboni (gas) que "empeny" la lava cap a l'exterior:
Vinagre + Bicarbonat sòdic ----> Dióxid de carboni + Aigua + Acetat de sodi
Si s’afegeix farina a l’ampolla que conté el vinagre s’aconsegueix que la lava tingui un aspecte més espumós, essent més espesa.
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada